1 pojedyncza pierś z kurczaka
2 łyżki miodu płynnego
1 łyżka oliwy do marynaty
3 łyżeczki musztardy francuskiej pikantnej
1/4 papryki czerwonej
około 80 ml śmietanki 30
oliwa do smażenia
1 grubszy plaster boczku wędzonego
szczypta sproszkowanego czosnku
sól do smaku
Kurczaka pokrojonego w kostkę zamarynować w miodzie , musztardzie, oliwie i czosnku w proszku. Marynować najlepiej kilka godzin. Boczek pokrojony w kostkę podsmażyć na patelni. Potem dodać kurczaka razem z marynatą. Podsmażyć. Dodać śmietankę i pokrojoną w kostkę paprykę. Dusić przez chwilę. Doprawić.
Smacznego
Bardzo ciekawa propozycja. Ja znam dużo prostszą, ale Twoją na pewno wypróbuje :-)
OdpowiedzUsuńhttp://garnekpomyslow.blogspot.com/search?q=udka
Wygląda rewelacyjnie. Wreszcie coś dla mnie :D ulubione składniki na jednym talerzu.
OdpowiedzUsuń